POLNILEC BATERIJ CTEK MXS 5.0 Test & Charge

  • 129,00€
  • 122,55€

  • Cena brez DDV: 100,45€

MXS 5.0 TEST & CHARGE je edinstveni na svetu in izjemen univerzalni 12V polnilnik z dodano diagnozo – testom akumulatorja in alternatorja. Namenjen je tako profesionalcem kot zahtevnješim domačim mojstrom.
 
POLNJENJE: poleg inteligentnega polnjenja so dodane funkcije avtomatska desulfatizacija ( patentirano), recond (obnova), ki premeša slojevit elektrolit ( t.i. stratifikacija ) in obnova globoko praznega akumulatorja, patentirana funkcija float/pulse pa zagotavlja dolgotrajno vzdrževanje akumulatorja s pulznim dopolnjevanjem na dolgi rok . Uporabnik lahko po svoji potrebi izbira med polnjenjem za majhen akumulator, normalen akumulator, zimsko polnjenje (*) oz. za posebne AGM in GEL akumulatorje - npr. Optima v orbitalni tehniki izdelave celic, ki zahteva višjo napetost polnjenja-14,7V.
 
Prijazen zaslon omogoča uporabniku, da sledi celotnemu procesu polnjenja.
 
TESTIRANJE: trije enostavni uporabni programi s prikazom LED lučk prikažejo napetost in startno moč akumulatorja ter polnjenje alternatorja, ki povedo splošno stanje akumulatorja in sistem polnjenja na vozilu.
Primeren je za polnjenje male in srednje akumulatorje, ki so v dvokolesnikih, štirikolesnikih, kosilnicah, osebnih vozilih, enoprostorcih, kombijih, manjših čolnih, itd. V teh vrstah vozil/plovil  se pogosto pojavijo zahteve in širok spekter težav z akumulatorjem, ki jih ta polnilnik lahko reši.
 
MXS 5.0 TEST & CHARGE je popolnoma avtomatski 8-stopenjski  polnilnik, ki polni s 5A akumulatorje 12V napetosti kapacitet od 1,2-110Ah, primeren za vzdrževalno polnjenje do 160Ah. Polnilnik je uvrščen v razred  IP65 zaščite ohišja ( zaščita pred curkom in prahom), izdelan je z zaščito pri zamenjavi polov, zaščiten pred iskrenjem in pred kratkim stikom.
 

Tudi ta polnilnik z majhnim nihanjem ščiti elektroniko v vozilih.

MXS 5.0 TEST & CHARGE ima 5-letno garancijo.

tip polnilnika 1066
napetost 12V
nazivna napetost 220–240VAC, 50–60Hz
napetosti polnjenja

mali in normalno veliki akumulatorji: 14.4V, snežinka/AGM: 14.7V, RECOND/obnova: 15.8V

minimalna napetost akumulatorja 2.0V
moč toka polnjenja 5A maks.
poraba toka

0.65A rms (pri polni moči polnjenja)

odvzem toka iz akumulatorja <1Ah/mesec
nihanje <4%
temperatura uporabe

-20°C do +50°C, moč se avtomatsko zmanjša ob povišani temperaturi

tip polnilnika

8-stopenjski, popolnoma avtomatski polnilni cikel

tip akumulatorjev

vse vrste 12V svinčeno-kislinskih baterij (WET, MF, Ca / Ca, AGM in GEL)

kapaciteta akumulatorja 1,2-110Ah, do 160Ah za vzdrževanje
dimenzije 168 x 65 x 38mm (D x Š x V)
klasifikacija zaščite IP65
teža 0.6kg

 Oznake: